Care sunt diferențele dintre Trilor® și alte materiale Metal Free de pe piață?
Alte materiale fără metal sunt de exemplu Peek și PeKK, ambele termoplastice. Chiar dacă acestea sunt întărite cu particule de sticla au un modul elastic mai mic de 4 GPa (osul uman variază între 20 și 40 GPa, Trilor® are 26 GPa).
Peek si PeKK prezintă dificultăți la adeziune, pentru a garanta rezistența conectorilor structurile din aceaste materiale nu pot fi mai subțiri de 13 mm² drept urmare sunt folosite în majoritatea cazurilor ca provizorii.
Zirconia, un material asemănător ceramicii, considerat fără metal, este foarte rigid. Cu 220 GPa de modul elastic, reprezintă adesea o condiție nepotrivită pentru absorbția forțelor masticatorii, mai ales pe suporturi implantare. Prelucrarea acestuia este caracterizata de nevoia de tratamente termice pentru a asigura stabilitatea optimala (sinterizare la temperaturi ridicate), o alta dificultate des intalnita este aderență carentă cu alte materiale și imposibilitatea de a repara acest material, deci costuri și riscuri mai mari.
Dincolo de diferențele structurale, Trilor® poate rămâne neacoperit și în contact cu țesăturile prin lustruire.
Trilor® Arch este realizat dintr-un tehnopolimer de generatie noua format dintr-o matrice de rășină și o armătură multidirecțională de fibră de sticlă .
Fibre Reinforced Composite (FRC) este materialul folosit în mașinile de curse din Statele Unite, aeronautică și multe alte domenii în care sunt necesare rezistență ridicată, greutate redusă și rezistență crescută.
Interfața matrice/fibră reprezintă punctul cel mai critic al structurilor compozite.
Trilor® oferă printr-o metodă de producție industrială extrem de precisă un nivel crescut de aderență între fibre și matricea rășinică, care amplifica foarte mult caracteristicile tehnologice ale materialului.
Trilor® Arch, se prelucreaza cu ajutorul micromotorului cu freze din carbură de tungsten (nu e nevoie de CAD-CAM), poate fi transformată într-o „substructură” permanentă sau temporară pentru arcade întregi sau punti de mica intindere. Configurația arcuită permite realizarea de substructuri pentru restaurarea arcadelor parțiale sau totale atât pe dinții naturali cât și pe implanturi.
Prin urmare, dispozitivul permite realizarea dispozitivelor protetice folosind tehnici cum ar fi „Toronto bridge”, „all-on six”, „all-on four” si altele.